Rólunk

Honvéd Repülőklub Gyöngyös

Tisztelt Repülőbarát!

Honvéd Repülőklub Gyöngyös több évtizedes múltra visszatekintő repülőklub. Bázisunk a Gyöngyös-Pipishegyi sportrepülőtéren található. Jogelődeink 1930-as évek óta valamint a rendszerváltás előtti időszakban a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) alatt működtek és meghatározó szerepet játszottak a régió sportrepülésében valamint fiatal pilótajelöltek előképzésében. Küldetésünk az idő előrehaldtával sem változott. Céljaink között továbbra is az egyik fő szempont, hogy a jelen és jövő nemzedék fiataljainak és mindazok részére akik érdeklődnek az aviatika, és sportrepülés iránt lehetőséget biztosítsunk, hogy a vitorlázó repülésen keresztül megismerhessék és elsajátíthassák a repülést mint sportot, a repülőgépvezetés alapjait illetve önálló repülőgépvezetői engedélyt szerezhessenek.
Céljaink, lehetőségeink szélesebb körben történő megismertetése celjából folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket valamint partneri, baráti kapcsolatok kialakítását Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szeretnénk lehetőséget és ötletet adni kirándulások uticéljához, programjaihoz, valamint lehetőséget, helyszint biztosítani külömböző táborok, céges rendezvények, csapatépítő tréningek lebonyolításához.
Az érdeklődők megismerhetik a repülést mint életstílust, élményét és sportot, a festői szépségű Mátrát és környékét, valamint az ország egyik legszebb fekvésű repülőterét a Gyöngyös-Pipishegyi repülőteret és Repülő Otthont.

Horváth László
elnök