Elérhetőség

Hogyan találsz Pipishegyre

Ezt fontos elolvasni, hogy el ne tévedjen Gyöngyösig és még tovább.  Pipishegyre könnyen, gyorsan és egyszerűen el lehet jutni.
A legkézenfekvőbb, ha vitorlázó-repülőgéppel érkezünk helyszínre, 🙂
de persze közlekedhetünk másképp is.
 

A költőien nyolcvanas számúra keresztelt Budapest-Miskolc vasútvonalról, Vámosgyörkről ágazik le a 85-ös számú, Gyöngyösig vezető vasúti szárnyvonal. Napi tíz vonatpár közlekedik e szakaszon, és csatlakozásuk a nyolcvanas vonalon közlekedő vonatokhoz – szaknyelven – kielégítő.

A 85-ös vonalon kizárólag személyvonatok közlekednek, menetidejük 13 perc. A szárnyvonal leágazásánál fekvő Vámosgyörk állomáson az InterCityken és a tehervagonokon kívül minden vonat megáll.

A Volánbusz és a Mátra Volán Rt. Budapest-Gyöngyös között menetrendszerint közlekedő autóbuszjárataival szintén könnyen megközelíthető a város.

A buszok Budapestről a Népstadion állomásról indulnak, és nagy részük gyorsjárat. Ez azt jelenti, hogy egy és negyed órán keresztül száguld a busz az M3 autópályán.

Munkanapokon több mint 50 autóbuszpár közlekedik – ez azt jelenti, hogy hajnal hattól cirka húszpercenként indul busz.

Gyöngyös városa mellett másfél kilométerre halad az M3 autópálya. A gyöngyös-kelet (keletről érkezők részére) és a gyöngyös-nyugat  (Budapestről érkezőknek) lehajtókat kell választani.

Aki nem ragaszkodik az autópályához, az jöhet a 3-as főközlekedési úton, amely Gyöngyösön áthalad. Erről a városban a Mátrafüred feléd vezető 24-es számú úton.